Türkiye’nin nükleer denizaltı hedefi resmen doğrulandı

Türkiye’nin Deniz Kuvvetleri Stratejik Hedefleri

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Warships International Fleet Review dergisine özel röportajında Türkiye’nin milli denizaltı projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tatlıoğlu, Türkiye’nin milli denizaltı projeleri kapsamında birden fazla platform üretmeyi ve bu alanda ihracat yapmayı hedeflediğini ve aynı zamanda nükleer güçle çalışan denizaltı projesinin de planlandığını duyurdu.

MİLDEN Projesi ve Nükleer Denizaltı Hedefi

Tatlıoğlu, Milli Denizaltı (MİLDEN) projesine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tamamen yerli tasarıma sahip ve dışa bağımlı olmayan bir denizaltı inşa etme hedefinin uzun yıllardır devam ettiğini belirtti. Oramiral, projenin stratejik bağımsızlık ve ihracat potansiyeli taşıdığını vurgulayarak, Milli Denizaltı’nın inşa sürecinin Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda başladığını açıkladı.

Reis sınıfı denizaltılarla elde edilen teknolojik yeteneklerin ardından Gölcük Tersanesi’nde denizaltı inşa kabiliyetinin devam ettirileceğini belirten Tatlıoğlu, nükleer güçle çalışan denizaltıların inşası konusunda önemli bir adım atacaklarını dile getirdi. Ayrıca, MİLDEN kapsamında üretilecek platformların müttefik ve dost ülkelere ihraç edileceğinin de altını çizdi.

Deniz Kuvvetleri Modernizasyonu ve Stratejik Hedefler

Tatlıoğlu’nun stratejik hedeflerine göre, Türkiye’nin donanma modernizasyonu sadece bölgesel güvenliği artırmakla kalmayacak, aynı zamanda küresel düzeyde etkisini genişleterek stratejik bir varlık oluşturacak. Bu dönüşüm; Milli Uçak Gemisi, MİLDEN denizaltıları, TF-2000 muhripleri, İ sınıfı fırkateynler, Hisar sınıfı karakol gemileri ve insansız hava aracı (İHA) filoları projeleriyle gerçekleşecek.

Türkiye’nin hedefleri arasında dünyanın ilk beş deniz hava kuvvetinden biri olmak, donanmanın operasyonel menzilini genişletmek, Akdeniz’den Pasifik Okyanusu’na kadar stratejik varlığını göstermek, Mavi Vatan doktrinini güçlendirmek ve denizlerdeki egemenlik haklarını güvence altına almak yer alıyor.

Related Posts

Aşı dağıtımında devrim niteliğinde adım: Soğuk zincir tarihe mi karışıyor?

Aşıların taşınması ve depolanmasındaki en büyük zorluk olan soğuk zincir, tamamen tarihe karışabilir. Bir İngiliz şirketinin geliştirdiği ve insan denemelerine başlanan soğutulmamış aşılar, -20°C’den +40°C’ye kadar geniş bir sıcaklık aralığında stabil kalabiliyor.

Moto Edge 70 için geri sayım: Tasarımı ortaya çıktı!

Motorola, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Marka bu kapsamda önümüzdeki dönemlerde Edge 70 modelini tanıtacak. Son gelişmeler, ürünün tasarımını gözler önüne seriyor. Peki, Moto Edge 70 nasıl görünecek? İşte ayrıntılar …

iPhone’unuzun ömründen yiyor: Bu 3 ayarı kapatın!

Uzmanlar, söz konusu üç ayarın bir arada devre dışı bırakılması durumunda iPhone kullanıcılarının günlük kullanım süresini ortalama %15–20 oranında uzatabileceğini vurguluyor.

Android telefonlara masaüstü modu geliyor!

Google, Samsung’un telefonları masaüstü kullanıcı arayüzünde kullanmayı sağlayan DeX özelliğine benzer bir masaüstü modunu Android’e entegre etmeye hazırlanıyor. Android 16 beta’da masaüstü modu ortaya çıktı Android Authority, en son Android …

TikTok, 530 milyon euro ceza aldı! Peki neden?

TikTok, Avrupa’daki kullanıcı verilerini izinsiz şekilde Çin’e aktardığı gerekçesiyle 530 milyon euro para cezasına çarptırıldı. Karar, İrlanda Veri Koruma Komisyonu tarafından alındı. Komisyon, şirketin Avrupa Birliği yasalarına aykırı biçimde …

Windows 11’in ses kontrolünü kolaylaştıran uygulama: SoundShift

Windows 10 ve 11 kullanıcıları için tasarlanan SoundShift, birden fazla ses aygıtı bağlayanlar için verimli ve düzenli bir kontrol çözümü sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir