Havalar soğudu, talep arttı: Fazla kurutulmamış olanları tüketin

Kış Çaylarına Talep Artı!

Soğuk hava koşullarıyla birlikte kış çaylarına olan ilginin arttığı biliniyor. Uzmanlar, fazla kurutulmamış bitki çaylarının tüketilmesini öneriyor.

Yozgat’ta aktarlık yapan Yakup Yılmaz, havaların soğumasıyla birlikte kış çaylarına talebin yükseldiğini belirtti. C vitamini deposu olan ıhlamur, kuşburnu, adaçayı gibi bitkileri öneren Yılmaz, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerin daha çok tercih edildiğini vurguladı.

Yılmaz, adaçayı, ıhlamur, altın otu, ebegümeci, karanfil gibi farklı karışık kış çayı çeşitleri bulunduğunu ve hastalık türüne bağlı olarak önerilen bitkilerin değişebildiğini belirtti. Örneğin, boğaz ağrısı şikayeti olanlara ebegümeci ve adaçayı tüketmelerini tavsiye ettiklerini ve boğazdaki iltihabı aldığını söyledi. Kuvvetli öksürük şikayeti olanlara ise ayva yaprağını önerdiklerini belirtti. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar için ise ıhlamur ve kuşburnu önerdiklerini vurguladı.

“Bitkilerin Dozajına Dikkat!”

Yılmaz, her bitkinin uygun dozda kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bitkiler gereğinden fazla kullanıldığında mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle belirli bir süre için ölçülü bir şekilde kullanılmalı ve vücudun dinlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

“Ihlamurun Kilosu 2 Bin Lira!”

Bitki çaylarının kilo ya da küçük paketler halinde satıldığını belirten Yılmaz, fazla kurutulmamış bitki çaylarının tercih edilmesi gerektiğini belirtti. “Ihlamurun kilosu 2 bin lira, kuşburnunun ise 200 lira olduğunu” söyleyen Yılmaz, paketli kış çaylarının ise 60 ila 90 lira arasında değiştiğini belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz dönemlerde yaşanan yangınlar nedeniyle ıhlamur ağaçlarının zarar gördüğünü ve bu durumun ıhlamurun fiyatının astronomik şekilde artmasına neden olduğunu ifade etti. Bu durumun vatandaşları daha küçük paketler halinde alıma yönlendirdiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

SGK’nin geri ödeme listesine 5 kanser ilacı daha alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 farklı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını bildirdi.

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.

Yaz sıcağı kavurdu, uzmanlar denize girecekleri uyardı: Ani dalıştan kaçının

Yazı sıcakları etkisini artırmaya devam ederken uzmanlar deniz ve havuza gireceklere uyarılarda bulundu. Kardiyolog Prof. Dr. Hasan Turhan, soğuk suya aniden girilmesinin kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabileceğine dikkat çekti.

35 yaş üstündeyseniz belirtiler erken başlıyor: İşte ilk 10 işaret…

Kadınların hayatında önemli bir dönüm noktası olan menopoz, her bireyde farklı belirtilerle ortaya çıkabilir. Ancak bazı sinyaller, bu sürecin daha zorlu geçebileceğine işaret eder. İşte 35 yaş üstü kadınların dikkat etmesi gereken 10 önemli belirti…