Faturadaki devlet desteği algıdan ibaret

Devlet Desteğiyle Elektrik Faturaları Yükseliyor!

Elektrik faturalarına bu ay eklenen ‘devlet desteği’ tutarı, birçok aboneyi olumsuz etkiledi. 476 liralık fatura 927 liraya, 200 liralık fatura da 481 liraya yükseldi. Ancak mesken aboneleri, ‘devlet desteği’ sayesinde bir önceki ay ile neredeyse aynı tutarı ödemeye devam etti. Bu durum halk arasında büyük tepki toplarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar elektrik faturalarının yarısını devletin karşıladığını belirtti.

Yoksulu Vuruyor

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan EMO İstanbul Başkanı Daşdemir, konut abonelerinin ticari ve sanayi abonelere kıyasla daha düşük fatura ödemesinin AKP döneminden önce de geçerli olduğuna dikkat çekti. “Destek sadece algıdan ibaret” diyen Daşdemir, elektrik faturalarındaki dağıtım bedelinin Ocak 2020-Ocak 2025 arasında yüzde 492 oranında arttığını vurgulayarak asıl desteğin vatandaşa değil, şirketlere gittiğini belirtti. Ayrıca, son kaynak tedarik tarifesindeki değişiklikle yüksek tüketimli hane limitinin yılda 100 bin kilovatsaattan 5 bin kilovatsaate düşürüldüğünü hatırlatan Daşdemir, iktidarın bu adımının düşük gelirli aileleri olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Related Posts

Sektör temsilcileri artırılan “Yarısı Bizden” kampanyası desteğini değerlendirdi

Yarısı Bizden kampanyası kapsamında artırılan desteklerin İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandıracağını belirten sektör temsilcileri, vatandaşlara bu desteklerden faydalanmaları çağrısında bulundu.

Yatırımcılar dikkat! Bankalardan yeni faiz ayarı: En yüksek oran değişti

Mart sonuna doğru piyasada faizlerde rüzgar terse döndü. Merkez Bankası’nın peş peşe faiz artırımları sonrası bankalarda faiz oranları hızlı yükselişe geçti. Geçtiğimiz hafta bankalarda faizler yüzde 50 seviyesine kadar yükselmişti. Ancak bir bankada faizler bu seviyeyi de aştı. Peki yükseliş devam edecek mi? Parayı mevduata bağlayan ne kadar kazanıyor? Son süreçte en karlı yatırım aracı mevduat mı oldu? İşte cevabı… 

Çayırhan’da neler oluyor?

Özelleştirme süreci tepki çeken Çayırhan ihalesinden bu yana 52 gün geçti ama iktidardan devir ya da iptal yönünde bir karar çıkmadı. Sürece ilişkin soru işaretleri arttı.

Postada en çok şikayet “kayıp” gönderiler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ilişkili kuruluşu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) gelen şikayetlerde posta sektöründe “kayıp ve çalıntı” gönderiler, mobil iletişim sektöründe de “fatura”lar ilk sırada yer aldı.

Bakanlığın soğan mesaisi

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını ifade ettikleri satış fiyatından şikayetçi olan soğan üreticileri ve tedarikçileri eylem planı hazırlığındaydı. Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı.

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir