Bakanlığın soğan mesaisi

Çiftçilerin İsyanı: Soğan Üreticileri Sorunlarını Dile Getirdi

Türkiye’de tarım sektörü, çiftçiler için hala sıkıntılarla dolu. Dünya genelinde stratejik bir sektör olarak değerlendirilen tarım, Türkiye’de her ürün için ayrı sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sefer gündemde ise soğan var. Soğan üreticileri, emeklerinin karşılığını alamamanın yanı sıra yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük satış fiyatlarından şikayetçi.

Fakat Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın müdahalesiyle üreticilerin eylem planı rafa kalktı. Soğan Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği (SO.DER) Başkanı Ramazan Kaya, yapılan basın açıklamasında iki bakanlığın çiftçilere çözüm sözü vermesiyle durumun dengelendiğini belirtti. Dernek, yaptıkları açıklamayı iptal etti ve sorunların bu hafta içinde çözüleceği konusunda anlaştılar.

Çiftçiler, özellikle domates, soğan ve patates gibi ürün gruplarında uzun süredir çözüm bekliyor. Birçok ilde çiftçiler, maliyetleri karşılayamadıkları için hasatlarını tarlada bırakmak zorunda kaldılar. Son olarak Yozgat’taki çiftçiler de iktidardan şikayet ederek traktörleriyle konvoy düzenledi.

Sektördeki Sorunlar Artıyor

Üstelik yüksek girdi maliyetlerine ek olarak don felaketi de mahsul kaybına neden oldu. Sorunlu ürün gruplarının sayısı artarken, limon için getirilen ihracat kısıtlaması tepkilere yol açtı ve geri alındı. Ancak don olayı, özellikle kayısı gibi ürünlerin hasatını olumsuz etkiledi.

‘Depolarda sadece soğan çürümüyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Türkiye tarımının ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu belirtti. Kuru soğan ithalatı ve erken hasat nedeniyle piyasa dengesizleşti, fiyatlar dip seviyelere indi ve çiftçiler ürünlerini satamaz hale geldi. Bu durum sadece soğanın değil, Türkiye’nin tarımsal geleceğinin tehlikedede olduğunu gösteriyor.

‘Sorunların Bu Hafta Çözüleceği Sözü Verildi’

SO.DER yöneticileri, çiftçilerden gelen şikayetler üzerine harekete geçerek 26 Nisan’da bir toplantı düzenledi. Sonrasında yapılan açıklamada, sorunların çözümü için 27 Nisan’da yapılacak basın açıklamasının ertelendiği ve iki bakanlığın sorunları bu hafta içinde çözeceği sözünü verdikleri açıklandı.

Related Posts

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

SGK uzmanı açıkladı: Bu hastalıklara sahip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor

Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın Türkiye Gazetesi’nde yazmış olduğu köşe yazısında, psikolojik hastalıkları bulunan sigortalılar için malulen veya engelli erken emeklilik imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti. Birçok hastalık, yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı sağlıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

VakıfBankta yönetim kurulu üyeleri açıklandı: Cumhurbaşkanı danışmanı Vedat Demiröz de seçilenler arasında…

VakıfBankta yönetim kurulu görev dağılımı belli oldu. Yönetim kurulu başkanlığı görevinde Mustafa Saydam’ın olmaya devam edeceği açıklandı.

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir