Tiroid hastaları dikkat: Gözde bu belirtiler görülüyorsa hemen doktora başvurun

Tiroid Hastalığı Göz Sağlığını Nasıl Etkiler?

Medipol Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, tiroid ve göz arasındaki ilişki, çoğu zaman göz ardı edilmesine rağmen bazı tiroid hastalarının göz sağlığında ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Prof. Dr. Didem Serin’in açıklamalarına göre, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceği ve bu bulguların kişiden kişiye değişebileceği belirtiliyor.

Gözde yaşanan hastalık belirtileri arasında ileri çıkma, şaşılık, kapakta açılma, gözü kapatamama, kızarıklık, sulanma ve batma gibi durumlar bulunmaktadır. Bu belirtiler Graves hastalığına özgü olmayıp, nadiren diğer tiroid hastalıklarında da görülebilmektedir.

Prof. Dr. Serin, tiroid hastalarında göz belirtilerinin ortaya çıkmasında sigaranın büyük bir risk faktörü olduğunu vurgulayarak, “Sigara içen hastalarda göz belirtileri daha ağır seyredebilir ve tedaviye yanıt verme oranı düşük olabilir. Hastaların sigarayı bırakması önemlidir ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Serin, tiroid hastalığında düzenli göz kontrollerinin önemine işaret ederek, gözlerinde belirtiler hisseden hastaların bir göz doktoruna başvurmasını tavsiye etti. Bazı tiroid hastalarının “kortikosteroid” tedavisine ihtiyaç duyabileceğini belirtti ve şunları ekledi: “Tedavi sürecini hastalarla detaylı bir şekilde konuşmak önemlidir, çünkü ek tedavi yöntemleri gerekebilir. İlaç tedavisine yanıt alınamayan durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Erken teşhis ve düzenli takip, tedavi başarısında önemli bir rol oynamaktadır.”

Related Posts

Gözyaşı kanalı tıkanıklığı enfeksiyona neden olurken gündelik yaşamı olumsuz şekilde etkiliyor: Gereksiz operasyonlar tedaviyi zorlaştırıyor

Gözyaşı kanalı tıkanıklığı, tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına sebep oluyor. Uzmanlar, özellikle bebeklik çağında erken teşhis ve tedavinin önemine vurgu yaptı.

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.