Metro Türkiye, Türk Somonu’nu tezgahlara taşımaya başladı: “Gelecek nesillere bırakılması gereken değer”

Metro Türkiye, Türk Somonu Yetiştirme Projelerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Metro Türkiye, Samsun’da Türk Somonu yetiştirme projesi kapsamında ilk hasadını gerçekleştirdi. Karadeniz açıklarında Samsun’un Yakakent ilçesinde Parlak Su Ürünleri ve Skretting Türkiye iş birliğiyle geliştirilen Metro Premium Türk Somonu, ekosistemi korumaya yönelik yenilikçi yöntemlerle yetiştiriliyor. 350 tonluk hasat sonucunda 250 ton deniz balığının yem olmasının önüne geçildi.

Metro Türkiye, raflardaki yerini almaya başlayan Metro Premium Türk Somonu için Samsun’da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Metro Türkiye Satın Alma Direktörü Hamit Baykal, Parlak Su Ürünleri Genel Müdürü Sezgin Arslan ve Skretting Türkiye Genel Müdürü Ziya Özaydın katıldı. Projeye dair detaylar basın mensuplarıyla paylaşıldı ve sorular yanıtlandı.

“Gelecek Nesillere Değer Katan Bir Proje”

Metro Türkiye Satın Alma Direktörü Baykal, projenin önemine değinerek, “Balığı ticari bir ürün olarak değil, gelecek nesillere bırakılması gereken bir değer olarak görüyoruz. Sürdürülebilir balıkçılık projeleriyle deniz balıklarının geleceğe aktarılmasına katkı sağlıyor ve Türk Somonu projesiyle bu hedefi gerçekleştiriyoruz” dedi. Metro Premium Türk Somonu’nun çevreye katkısının yanı sıra sofralardaki kalite ve güvenceyi de arttırdığı vurgulandı.

Ürünün izlenebilirliği konusuna da değinen Baykal, tüketicilere üretim sürecinin şeffaf bir şekilde sunulduğunu belirtti. Toplamda 227 ayrı kalite kontrol sürecinden geçen Metro Premium Türk Somonu, kalitesiyle dikkat çekiyor ve aynı kalite standartlarına sahip diğer balıklar gibi reyonlarda yerini alıyor.

Gelecekte de Başarıyı Yakalamaya Kararlıyız

Parlak Su Ürünleri Genel Müdürü Arslan, Türk Somonu’nun yetiştirme sürecine ilişkin detaylı bilgi verdi. Balık çiftliğinin kontrol mekanizmalarıyla ilgili bilgiler veren Arslan, “Günlük olarak balıkları izliyor ve beslenmelerini kontrol ediyoruz. Projemizde günlük 20 ton civarında yem kullanılıyor” açıklamasında bulundu. Skretting Türkiye Genel Müdürü Özaydın ise yem konusundaki detayları paylaşarak, başarılı projelerini Türk Somonu üzerinde de gerçekleştireceklerini belirtti.

Metro Türkiye’nin reyonlarında bulunan Metro Premium Türk Somonu ve diğer balıklar, tüketicilere QR kod aracılığıyla kolaylıkla ulaşılabilir. Ürünlerin Türkçe ve Latince adı, hasat tarihi, son kullanma tarihi, yetiştirildiği yer, kuluçkahane bilgileri gibi toplamda 12 farklı kriter tüketiciye sunuluyor.

Related Posts

Havayolu ile 6 ayda 108,8 milyon yolcu seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yılın ilk yarısında havayolunu kullanan yolcu sayısının 108,8 milyon yolcuya ulaştığını bildirdi. Söz konusu yolcu sayısının Avrupa Birliği üyesi 17 ülkenin toplam nüfusunu geride bıraktığını belirten Bakan Uraloğlu, “Ocak-Haziran döneminde uçak trafiği, üst geçişlerle birlikte toplam 1 milyon 134 bin 447 olarak gerçekleşti.” dedi.

AB ülkelerine otomotiv ihracatı yüzde 22 arttı

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine otomotiv ihracatını yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artırdı.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Spot piyasada elektrik fiyatları! (09 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 8,6 azalarak 2 milyar 107 milyon 279 bin 467 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 00.00 …

Maden suları için toplatma kararı

Almanya genelinde GUT&GÜNSTIG, GOOD&CHEAP ve Naturalis gibi ünlü markalara ait maden suşarı için toplatma kararı çıktı. Söz konusu markalara ait ürünlerin belirli partilerinde analizler yapıldı. Sonuçta bakteriyel kontaminasyon şüphesi ortaya çıktı …

İşlenmiş altın ithalatına yeni kurallar geldi

Hükümet, işlenmiş altın ve diğer kıymetli madenlerin ithalatında ödeme şekillerine sınırlama getirdi. 2026 sonuna kadar işlenmiş altın sadece belirli yöntemlerle yurda girebilecek. Bu uygulamada ise amaç ülkeden döviz çıkışını kontrol altına almak.