Marmarisli Esnaflar, Dükkan Önlerine Mal Koyma Yasağına Tepki Gösterdi

Marmarisli Esnaflar Belediyenin Dükkan Önlerine Mal Koyma Yasağına Tepkili

Marmaris Belediyesi’nin ‘dükkan önlerine mal koyma’ yasağı kararına karşı çıkan Marmarisli esnaflar, alınan kararın sadece kazançlarını değil geleceklerini de tehlikeye attığını belirtti.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde belediyenin aldığı karar gereği dükkan önlerine mal koyulmasına izin verilmemesi ve bu uygulamanın ardından esnafa ceza uygulanması, büyük tepki topladı. Karara karşı çıkan Marmarisli esnaflar, belediye binası önünde toplanarak eylem gerçekleştirdi.

Eyleme katılan esnaflar, “Turunç’a serbest, ara sokaklara serbest, sitelere yasak”, “Esnafız, emekçiyiz, görün bizi”, “Rant değil geçim derdindeyiz”, “Adil alan, adil geçim” yazılı dövizler taşıdı. Esnaflar, “Esnafın sesi girsin içeri” ve “Esnafla el ele, güzel günlere” sloganları eşliğinde tepkilerini dile getirerek Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’ye uygulamayı gözden geçirme çağrısında bulundu.

“Esnafın Hakları Gasp Ediliyor”

Esnaf sözcüsü Ramazan Şah, grup adına yaptığı açıklamada, Marmaris Belediyesi’nin son dönemde aldığı kararların esnafı olumsuz etkilediğini, esnafın emeğinin ve geleceğinin çalındığını belirterek, “Kentin çevresi elbette önemli. Ancak esnafın yaşadığı zorluklar da göz ardı edilmemeli. Bu kararlar sadece kazançlarımızı değil, çocuklarımızın geleceğini de tehdit ediyor” dedi.

Marmaris esnafı, Türkiye ve dünyadaki diğer şehirlerde olduğu gibi yerel yönetimle işbirliği yaparak başarıya ulaşılabileceğini vurgulayarak, “Marmaris’in değeri bizlerle başlar, doğasıyla tamamlanır” dedi ve kent kültürünün turistlerle ilk teması kurduğu esnaflarla şekillendiğine dikkat çekti.

Eyleme katılan esnaflardan Furkan Yiğit, 22 yıldır babasıyla birlikte esnaflık yaptığını ve Marmaris’teki yasağın hiçbir diğer yerde olmadığını belirterek, “Esnafın malını koyabileceği saçak altı, en temel alandır. Esnaf olarak zaten zor durumdayız, bu yasaklar bizim için ağır” dedi ve Belediye Başkanı Acar Ünlü’den kararları gözden geçirmesini istedi.

Esnafın kazancının yarı yarıya düştüğüne değinen başka bir esnaf, özellikle market esnafının mağduriyeti üzerinde durarak, “Kaldırımlar dışında ruhsatlı alanlarımızı bile kullanamıyoruz. Bu nedenle satışlarımız yarıdan fazla azaldı” diye konuştu.

Esnaf, açıklamalarının ardından alkışlarla ve protestolarla olay çıkarmadan dağılırken, haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı. – MUĞLA

Related Posts

Havayolu ile 6 ayda 108,8 milyon yolcu seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yılın ilk yarısında havayolunu kullanan yolcu sayısının 108,8 milyon yolcuya ulaştığını bildirdi. Söz konusu yolcu sayısının Avrupa Birliği üyesi 17 ülkenin toplam nüfusunu geride bıraktığını belirten Bakan Uraloğlu, “Ocak-Haziran döneminde uçak trafiği, üst geçişlerle birlikte toplam 1 milyon 134 bin 447 olarak gerçekleşti.” dedi.

AB ülkelerine otomotiv ihracatı yüzde 22 arttı

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine otomotiv ihracatını yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artırdı.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Spot piyasada elektrik fiyatları! (09 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 8,6 azalarak 2 milyar 107 milyon 279 bin 467 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 00.00 …

Maden suları için toplatma kararı

Almanya genelinde GUT&GÜNSTIG, GOOD&CHEAP ve Naturalis gibi ünlü markalara ait maden suşarı için toplatma kararı çıktı. Söz konusu markalara ait ürünlerin belirli partilerinde analizler yapıldı. Sonuçta bakteriyel kontaminasyon şüphesi ortaya çıktı …

İşlenmiş altın ithalatına yeni kurallar geldi

Hükümet, işlenmiş altın ve diğer kıymetli madenlerin ithalatında ödeme şekillerine sınırlama getirdi. 2026 sonuna kadar işlenmiş altın sadece belirli yöntemlerle yurda girebilecek. Bu uygulamada ise amaç ülkeden döviz çıkışını kontrol altına almak.